PRIHLÁSENIE POUŽÍVATEĽA

Prihlasovacie meno: (E-mail adresa zaslaná e-mailom)
Heslo: (Pre prvé prihlásenie použite heslo zaslané e-mailom)
POSLEDNÁ ZMENA
22. mája 2008

REGISTROVANÍ ÚČASTNÍCI

Späť na zoznam

doc. Ing. Iveta Ubrežiová, CSc.

Ubrežiová, I. - Bujňáková, M.

Internacionalizácia podnikateľských aktivít v mliekarenskom priemysle na Slovensku: teoretické a praktické východiská
Internationalization of entrepreneurial activities in the Slovak milk processing industry: theoretical and practical issues

Anotácia:
Anotácia: Prienik internacionalizácie do jednotlivých úrovní „národného" agropotravinárskeho komplexu sa spája predovšetkým s tendenciou vytvárania strategických aliancií, fúzií, akvizícií a družstiev na báze tvorby podnikateľských sietí aj v dôsledku efektívnejšieho využívania spracovateľských kapacít a získania postavenia na trhu s agropotravinárskymi komoditami. Na uvedené myšlienky nadväzuje cieľ predkladaného príspevku, ktorým je vysvetlenie teoretických a praktických východísk pri internacionalizácii podnikateľských aktivít v slovenskom agropotravinárskom komplexe s aspektom na mliekarenský priemysel.

Abstract:
Abstract: Internationalization of the individual level of „national" agricultural and food complex is in connection with fusion, strategic alliances, acquisitions and cooperatives on the basis of the creation of business networks. The primary idea is to more effective utilization of the processing capacities and to receive the decisive position on the market with agricultural and food commodities. Based on the information above the main attention of proposal paper is to explain the theoretical and practical issues from the viewpoint of internationalization of entrepreneurial activities in the Slovak milk processing industry.