USER LOGIN

Log in name: (E-mail address sent by e-mail)
Password: (For first login use password from email)
LAST CHANGE
May 22, 2008

LIST OF REGISTERED PARTICIPANTS

Back to list

Ing. Daniela Hupková, PhD.

Hupková Daniela

KOMPARÁCIA SPOTREBY BRAVČOVÉHO MÄSA PODĽA JEDNOTLIVÝCH SOCIÁLNYCH SKUPÍN DOMÁCNOSTÍ V SLOVENSKEJ REPUBLIKE
THE COMPARISON OF PORK MEAT CONSUMPTION ACCORDING TO INDIVIDUAL HOUSEHOLDS´SOCIAL CATEGORIES IN SLOVAK REPUBLIC

Anotácia:
Príspevok sa zaoberá analýzou a komparáciou vývoja spotrebiteľských výdavkov jednotlivých sociálnych skupín domácností. Nosnou časťou sú údaje uvádzané v publikáciách „Príjmy, výdavky a spotreba súkromných domácností SR", ktoré analyzujú štatistiku rodinných účtov. Podkladové údaje boli čerpané za roky 1993 až 2006. Na základe metodiky ŠÚ SR sú domácnosti rozdelené podľa kritéria spoločenskej skupiny, ktorá sa určovala na základe ekonomickej aktivity osoby na čele domácnosti. Príspevok je zameraný najmä na analýzu podielu výdavkov na mäso na celkových spotrebných výdajoch domácností a na analýzu vývoja spotreby bravčového mäsa podľa jednotlivých sociálnych skupín domácností v SR a percentuálny podiel výdavkov na bravčové mäso u jednotlivých sociálnych skupín domácností.

Abstract:
The paper deals with analyses and comparison of consumers' expenditures development according to individual social groups of households. This report analyses pork meat consumption in Slovak Republic according to the individual households' social categories. The research interest has stemmed mainly from the fact that meat constitutes a major item in national food spending (accounting for more than 20 % of national food expenditure). The Household Budget Survey of the Slovak Statistical Office was used for period 1993-2003. The data entering the analysis are per capita pork meat consumption and the percentage share of individual households' expenditures for beef meat.