PRIHLÁSENIE POUŽÍVATEĽA

Prihlasovacie meno: (E-mail adresa zaslaná e-mailom)
Heslo: (Pre prvé prihlásenie použite heslo zaslané e-mailom)
POSLEDNÁ ZMENA
22. mája 2008

REGISTROVANÍ ÚČASTNÍCI

Späť na zoznam

Ing. Jana Miklovičová, PhD.

Miklovičová, J. - Turčeková, N.

Aplikácia Douchovej analýzy na vybrané slovenské mliekarne
Application of Doucha`s analysis on chosen dairies in the Slovak Republic

Anotácia:
V príspevku aplikujeme bonitné modely finančnej analýzy na vybrané mliekarne pôsobiace na Slovensku. Bonitné modely sú založené na určení finančného zdravia podniku, čiže hovoria o tom, či podnik patrí medzi dobre alebo zle hospodáriace podniky fungujúce v danom odvetví. Bonitné modely sa bodovým ohodnotením snažia stanoviť bonitu podniku. Z bonitných modelov sme zvolili bilančné analýzy I. a II. zostavené Rudolfom Douchom. Na základe výsledkov týchto analýz stanovíme, ktorá mliekareň dosahuje najlepšie výsledky, ktorá najhoršie výsledky a určíme faktory, ktoré spôsobili tieto výsledky.

Abstract:
In paper we use the relaibility models of financial analysis on chosen dairies in the Slovak Republic. The reliability models are based on financial health of enterprise defining. It refers if the enterprise belongs to good or bad category of enterprises in existing branch. Models of reliability allocate with the pointed evaluation the quality of enterprise. From models of bonity we chose the balance analysis I. and II. created by Rudolf Doucha. According to the financial analysis results we allocate the dairy with the best outcomes and the dairy with the worst outcomes. We define the factors, which cause these results.